Social Media Nieuws Blog

Wij houden de trends op het gebied van sociale media continu in de gaten. De belangrijkste ontwikkelingen delen we hier!

Waarom online marketing belangrijk is voor uw zaak/bedrijf

online-marketing

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Online marketing, het is een term die je waarschijnlijk wel bekend in de oren zal klinken. Voor veel ondernemers is online marketing een van de speerpunten van het bedrijf, zij weten maar al te goed dat de rol van het internet onmisbaar is voor het promoten van een bepaald product of bedrijf. Maar wat als je nu niet weet wat Online Marketing eigenlijk is? In dit geval is het verstandig om dit artikel goed door te lezen, wij laten je vandaag namelijk alles zien wat je moet weten rondom Online Marketing en over de toepassing hiervan binnen jouw bedrijf.

Wat is Online Marketing?

Online marketing is de kunst van het gebruikmaken van digitale netwerken, zoals het internet en mobiele telefoonnetwerken, om jouw bedrijf op de kaart te zetten. Het punt achter online marketing is om de juiste mix van strategieën te vinden die aansluit bij jouw doelgroep. Deze strategieën moeten er natuurlijk voor zorgen dat de klant aan wordt gezet tot het verrichten van een aankoop of tot het ondernemen van een bepaalde actie. Enkele van de strategieën die gebruikt kunnen worden binnen Online Marketing zijn de volgende:

 • Zoekmachine optimalisatie

Online marketing omvat op de eerste plaats Search Engine Optimization (SEO) en Search Engine Marketing (SEM). SEO is het proces van het verfijnen van jouw website aan de hand van bepaalde zoekwoorden. Dit zorgt ervoor dat de site hoger in de zoekmachines komt te staan. Voor SEM kan je denken aan bepaalde tools die de pay-per-click in kaart brengen voor het invoeren van bepaalde zoekwoorden.

 • Online adverteren

Er zijn vele soorten online advertentiemogelijkheden binnen Online Marketing. Een methode die momenteel veel gebruikt wordt zijn de zogeheten banneradvertenties die zijn ingebed in de webpagina’s op het internet. Er zijn uiteraard ook vele andere mogelijkhede, denk bijvoorbeeld aan  interstitials door middel van tekstadvertenties. Interstitials zijn de webpagina’s die net voor of na een verwachte inhoudspagina verschijnen. Dit zijn de reclamepagina’s die naar voren komen wanneer je een bepaalde site bezoekt.

 • Bloggen

Het bezitten van een zakelijke blog is een andere manier om het gesprek aan te gaan met je klanten en om hen op de hoogte te houden van jouw producten of diensten. Een blog kan worden gebruikt om advies te geven en om nuttige feedback te krijgen. Microblogs zijn een subset van blogs – meestal bestaande uit korte tekstupdates die per e-mail, instant messaging of Twitter worden verstuurd.

 • Sociale media

Social media platforms zoals Twitter, Facebook, LinkedIn en Pinterest (om er maar een paar te noemen) zijn allen platformen die gebruikt kunnen worden bij het toepassen van online marketing. Social media is een must voor de bedrijven die een jongere doelgroep willen bereiken. Door te kiezen voor het plaatsen van advertenties voor jouw producten of diensten op de social media kanalen weet je zeker dat je een zo groot mogelijke doelgroep zal aanspreken.

social-media-marketing

De vele voordelen van Online Marketing

Je weet nu wat Online Marketing inhoudt, maar wat je nog niet weet is wat de voordelen zijn van deze vorm van marketing. We hebben het wat makkelijker voor je gemaakt door de grootste voordelen van Online Marketing hieronder voor je uiteen te zetten:

 1. Super toegankelijke vorm van marketing

De toegankelijkheid online marketing is een van de grootste voordelen van deze vorm van marketing. Het internet is toegankelijk voor iedereen, dit houdt dan ook in dat je alle consumenten die het internet gebruiken kunt bereiken. Ongeacht waar jouw klanten zich bevinden zal je ze via het internet kunnen aanspreken en benaderen. Daar komt bij dat het mogelijk is geworden om bepaalde gegevens ter beschikking te bestellen aan de klant, de klant hoeft het alleen maar te downloaden. Online marketing is met name bedoelt voor de online bedrijven die het echt moeten hebben van hun website. Al kunnen andere bedrijven natuurlijk ook voordeel ondervinden van online marketing.

 1. Lage kosten in verhouding tot andere kostenposten

Een ander belangrijk voordeel van online marketing voor bedrijven is dat de operationele kosten aanzienlijk lager liggen dan bij andere marketing vormen. Je kunt goedkoper adverteren met internet marketing dan met traditionele methoden van reclame, zoals advertenties in kranten of een spotje op tv. Door te kiezen voor online marketing is het vaak mogelijk om een gratis post te plaatsen die gebruikt kan worden ter promotie van een bepaalde dienst of een bepaald product.  Daarnaast stelt het internet je in staat om jouw klanten makkelijker te contacteren dan met de traditionele contactmethoden. Een berichtje via een site achterlaten is immers een stuk makkelijker dan een brief sturen.

 1. Makkelijker te meten en te beheren

Nog een voordeel van online marketing is het feit dat je in staat bent om de resultaten te meten en deze te volgen. Met online marketing kan jouw bedrijf gebruik maken van verschillende tools voor het bijhouden van de resultaten van de reclamecampagnes. Met behulp van deze tools kun je niet alleen meten hoe goed het gaat, maar kan je ook de resultaten in kaart brengen aan de hand van gedetailleerde grafieken. Het meten en volgen van de resultaten geeft jouw bedrijf een beter idee van de stand van de huidige marketingcampagne. Het geeft je een idee van de manier waarop jouw verkopen, leads en conversies lopen. Aan de hand van deze data zal je zien waar er mogelijk ruimte is voor verbetering.

 1. Mogelijkheid tot Demographic Targeting

Kiezen voor Online Marketing voor de promotie van jouw producten en diensten geeft je de mogelijkheid om jouw doelgroep op basis van demografie vast te stellen. Zo kun je je concentreren op het publiek dat jouw producten of diensten echt graag in huis wilt hebben. Met Demographic Targeting kun je jouw marketinginspanningen beter afstemmen op specifieke demografische gebieden. Dit geeft je de mogelijkheid om de focus te leggen op specifieke klanten waarvan jij denkt dat ze jouw product of diensten waarschijnlijk zullen kopen. Elke keer als iemand jouw website bezoekt en een formulier invult, geeft dit j een idee van wie jouw klanten eigenlijk zijn. Door te kijken naar hun leeftijd, interesses en voorkeuren kan je jouw diensten beter afstemmen op hun behoeften.

 1. Online marketing is ook wel wereldwijde marketing

De mogelijkheid om jouw producten en diensten wereldwijd op de markt te brengen is een van de grootste voordelen van online marketing voor bedrijven. Binnen enkele maanden van een goede SEO campagne kun je met gemak miljoenen bezoekers krijgen op jouw site. Grote kans dat een aanzienlijk deel van deze mensen besluit om over te gaan tot het verrichten van een aankoop. Met online marketing kun je dan ook echt heel de wereld bereiken als je dit graag wilt. Waar jouw doelgroep zich ook bevindt, je bent in staat om ze 24/7 te bereiken.

online-digitale-marketing

 1. Mogelijkheid tot multitasken

Een ander voordeel van online marketing is de mogelijkheid om miljoenen klanten tegelijkertijd te verwerken op jouw site. Zolang de infrastructuur van een website goed werkt kun je met gemak meerdere transacties op hetzelfde moment laten plaatsvinden. Ondanks het feit dat de transacties zullen stijging hoeft dit niet te betekenen dat jouw site niet meer de beste service kan bieden. Door de mogelijkheid tot multitasking is het zeker mogelijk om de focus op hetzelfde moment te leggen op service en aanbod.

 1. Optie tot gegevensverzameling voor personalisatie

Transacties via het internet stellen je in staat om allerlei mogelijke gegevens te verzamelen. Wanneer een klant een product koopt via de website van een bedrijf worden de gegevens nu eenmaal vastgelegd. Jouw bedrijf kan deze gegevens op verschillende manieren gebruiken. De meeste bedrijven analyseren de gegevens om erachter te komen welke producten en/of diensten regelmatig worden verkocht. Bovendien kunnen de verzamelde gegevens je helpen om jouw klanten in te delen in bepaalde groepen, hiermee kan jouw bedrijf de advertenties veel beter aan laten sluiten aan hun interesses en behoeftes. Er zijn verschillende manieren waarop je klantgegevens kunt verzamelen, denk hier bijvoorbeeld aan klantprofielen. De informatie die via deze methode wordt verzameld omvat meestal de leeftijd, het geslacht, de locatie en natuurlijk de producten die ze hebben bekeken.

marketing

Door te kiezen voor Online Marketing ben ook jij in staat om jouw onderneming te voorzien van de juiste marketing vorm. Aangezien een groot deel van de bedrijven enkel en alleen op het internet actief is, is Online Marketing misschien wel de belangrijkste vorm van marketing die men tegenwoordig maar kan tegenkomen. Dankzij de uitstekende resultaten in combinatie met de toegankelijkheid en de voordelige tarieven is het voor ieder bedrijf weggelegd om ook de stap te maken richting online marketing.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recent Posts

Archives

Related Articles