Website snelheid testen – Speed test website

website-snelheid-testen

De website snelheid ofwel laadtijd is de tijd dewelke een pagina nodig heeft om volledig te laden

Een trage website betekent simpelweg klanten verliezen, niet alleen frustrerend voor je bezoekers maar bovendien enorm schadelijk voor je Google ranking.

Google is een zoekmachine dewelke steeds de best mogelijke surfervaring zal bieden voor haar gebruikers. Indien de website van jouw concurrent sneller laadt, is de kans groot dat deze bovenaan komt met als gevolg dat deze ook met al jouw potentiële klanten zal gaan lopen. Het is algemeen bekend dat de meesten letterlijk  ‘de eerste beste link aanklikken’ in hun zoektocht naar een product of service.

Indien je website niet binnen de 3 seconden laadt haakt 40% van je bezoekers af.

1. Pingdom speedtest

Pingdom is een Zweeds bedrijf en eigendom van SolarWinds

Met Pingdom kun je de snelheid van je website testen vanaf 7 verschillende locaties.

  • Azië – Japan – Tokio
  • Europa – Duitsland – Frankfurt
  • Europa – Verenigd Koninkrijk – Londen
  • Noord-Amerika – VS – Washington DC
  • Noord-Amerika – VS – San Francisco
  • Oceanië – Australië – Sydney
  • Zuid-Amerika – Brazilië – São Paulo

Wij hebben onze eigen website getest en behalen een score van 97/100 + een totale laadtijd van slechts 187ms vanuit London. Onze website wordt gehost op de razendsnelle servers van www.qualityhost.be voor onze Belgische en Nederlandse bezoekers zal deze dus nog sneller laden. Dit is zeker 10 to 20x sneller dan de gemiddelde website.

Vermijd hosts zoals One.com, Combell,com , TransIP.nl, Easyhost.be, Telenet.be omdat deze honderden tot duizenden websites op éénzelfde server pompen. Gevolg: CPU/RAM geheugen wordt verdeeld over de andere gebruikers waardoor jouw website dikwijls slechter presteert.

Link: https://tools.pingdom.com/

Pingdom-website-speedtest

GT Metrix

GTmetrix is ontwikkeld door GT.net, een bedrijf gevestigd in Canada als een hulpmiddel voor hun hostingklanten om eenvoudig de prestaties van hun site te bepalen. Naast Pingdom is het één van de meest bekende en gebruikte snelheidstesttools op het web. GTmetrix heel eenvoudig te gebruiken. Het gebruikt een combinatie van Google PageSpeed Insights en YSlow om scores en aanbevelingen te genereren. Onze website scoort 100% (de laadtijd van 2.8s komt omdat hun servers in Canada gevestigd zijn, vanuit België of Nederland laadt deze dus veel sneller)

Link: https://gtmetrix.com/

GT-metrix-performance-report

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights is ontwikkeld door Google, speciaal voor website ontwikkelaars maar vreemd genoeg zijn er weinig website ontwikkelaars die het nodig achten om rekening te houden met hun advies/ richtlijnen. Veel website bouwers hebben oog voor design, maar wellicht nog nooit zelf een product online verkocht en snappen de impact van Google gewoon niet. Het is nochtans heel eenvoudig: je geeft gewoon je  URL van je website in en je drukt op analyseren. Voor de Mobile test heb je rond de 80/100 nodig en voor Desktop minstens 90/100 om goed te scoren in de zoekresulaten . Alles wat in het rood of geel gemarkeerd is, kan je verbeteren. Houd er rekening mee dat dit aanbevelingen zijn! De optimalisatie mag niet ten koste gaan van de echte laadsnelheid  Laadsnelheid is veel belangrijker dan de PageSpeed score!

Onze website scoort momenteel 94% voor Google PageSpeed Insights Mobile

google-speedtest-page-insights-mobile

En zelfs 100% voor de desktop versie, indrukwekkend niet?  Dit was niet zo eenvoudig, maar zoals je ziet, niet onmogelijk!

Google-pagespeed-insights

Link: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=nl

Heb je hulp nodig met het sneller maken van jouw website ? Contacteer ons dan, wij staan klaar om je te helpen.